Madlavning på TV er for alle typer

Hvem elsker ikke at slappe af til madlavningsprogrammer? TV- og streamingkanalerne er spækket med underholdning med kogekunsten i centrum. Det gælder alt fra konkurrencer for absolut begyndere til dokumentarer, der følger internationale mesterkokkes dagligdag. Nogle ser disse programmer for det høje tempo og drama, mens andre lader andre sig inspirere. Hvilken type er du?

TV-konkurrencer med røg og damp

Udbuddet af madprogrammer er mangedoblet de sidste ti år, og udviklingen ser kun ud til at fortsætte. Der bliver nemlig hele tiden opfundet nye spændende og sjove koncepter.

Blandt det mest populære indenfor madlavnings-TV findes de amerikanske maddyster. Serier som Masterchef ligger i toppen takket være spændende personligheder, intriger og twists. Det er reality-TV, når det er allerbedst.

Måden programmerne bliver klippet sammen på gør det pirrende for seerne. Lydsporet på denne type TV bærer en stor del af æren. Med dramatisk musik kan producenterne få opbagt sovs til at føles som et spørgsmål om liv eller død.

Maddokumentarer med inspiration og læring

Hvis du bliver træt i hovedet af de hæsblæsende kokke-konkurrencer, er du ikke alene. Mange madentusiaster synes, at TV-kokke som Gordon Ramsey er for meget. Heldigvis er der noget for enhver smag, når det gælder madlavningsprogrammer.

I den mere stille og rolige afdeling kan man f.eks. findes vores landsmænd brødrene Price. Her er tale om et mere letfordøjeligt koncept. Der er skruet ned for tempoet, og retterne er ofte genkendelige.

Udover at være underholdende, giver maddokumentarer som ”Spise med Price” inspiration. Her er nemlig tit tale om gode retter, som almindelige mennesker selv kan prøve at lave.

En anden måde at få inspiration på er at få måltidskasser leveret til døren. På https://måltidskasse.com/ kan du læse om de mange forskellige tilbud, der i dag findes på markedet. Med måltidskasser får du en hjælpende hånd til at blive hjemmets egen mesterkok!