Sådan holder du styr på dit budget

Det kan være svært at holde styr på sit budget – især hvis du lige er flyttet hjemmefra eller har oplevet en anden ændring i dit liv. Det kan f.eks. også være, at du lige har fået et barn, eller at du har skiftet arbejdsplads og derved også fået ny indkomst. Det er alligevel vigtigt at have et budget for at sikre dig, at du ikke bruger mere, end det, du har til rådighed om måneden. Mange oplever, at deres indkomst alligevel ikke rækker helt til alle nødvendighederne, selvom de har lagt et budget, og derfor kan du også overveje et lån. Tjek kviklanet.dk for hurtigt overblik.

Hvordan lægges et budget?

Start med at kigge på din indkomst. Hvor meget tjener du? Dette beløb er dit udgangspunkt for hele dit budget. Herefter kan du kigge på dit forbrug, som det har set ud indtil videre. Hvor meget bruger du på husleje, mad, transport, diverse osv? Hvis tallene stemmer overens med din indtjening, kan du blive ved som hidtil, men for de fleste vil der nok ske det, at de opdager, at de måske ikke lægger så mange penge til side, som de gerne vil, eller at de bruger for mange penge på fornøjelser. Når det er gjort, kan du omlægge dine vaner en smule og se på, hvad der fungerer for dig. Det kan måske være, at du er nødt til at skære en smule ned på sodavandsforbruget, eller at du ikke behøver at tage ud at spise så tit, som du ellers har været vant til.

Download en app

Hvis du stadig føler, at du har svært ved at holde styr på dit budget, findes der en masse forskellige apps, du kan downloade og benytte dig af. De hjælper dig med at sætte dit budget op på en måde, der gør det overskueligt for dig at følge det hver måned, uden du selv behøver at tænke for meget over at skulle skrive en masse ting ind i et excel ark. For mange er det også nemmere at holde styr på, når de har deres budget lige i lommen.